Correspondentendag 2019: updates Hoge Raad-rechtspraak

Op donderdag 14 november 2019 organiseerde onze sectie Cassatie het seminar ‘Updates Hoge Raad-rechtspraak’, voor advocaten en andere geïnteresseerden. Verschillende cassatie-advocaten van BarentsKrans gidsten het publiek door de recente rechtspraak van de Hoge Raad.

Rieme-Jan Tjittes sprak over toerekening van interne wetenschap. Onder meer het Mandir arrest werd besproken. Paul Tanja ging in op het onderwerp regel of analogie. De actualiteiten Arbeidsrecht werden besproken door Frank Dekker en Joost Luiten. Zij gingen onder meer in op het herstel van de arbeidsovereenkomst, ontslaggronden en het jaarverslag 2018 van de Hoge Raad.

Jan-Paul Heering gidste de deelnemers door de ontwikkelingen op het gebied van procesrecht. Daarbij was er aandacht voor de spoedwet KEI, het recht op een eerlijk proces, reikwijdte formele rechtskracht, belang, eiswijziging, bewijsrecht, uitleg grieven en art 31 en 32 RV. Guido den Dekker en Hugo Kolstee sloten de middag af met IPR en Publiekrecht. Zij spraken over bevoegdheden, doorwerking en immuniteit. Na afloop van het inhoudelijke deel van de dag was er een buffet en was er gelegenheid om te netwerken en bij te praten.

De correspondentendag is een jaarlijks terugkerend en zeer goed bezocht evenement waarbij advocaten uit het hele land  worden bijgepraat over de belangrijkste (civielrechtelijke) arresten van de Hoge Raad van dat jaar.

Wilt u meer weten over de besproken onderwerpen of heeft u het evenement moeten missen dan kunt u hier de sheets van deze dag bekijken. Wilt u op de hoogte blijven van nieuws dan kunt zich inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

 

Meer artikelen over:Cassatie