Philip Fruytier
31 maart 2021
Leestijd: 2 minuten

Cassatiespecialist Philip Fruytier naar BarentsKrans

Cassatiespecialist Philip Fruytier verbindt zich per 1 april 2021 als partner aan BarentsKrans. Philip voert cassatieprocedures over de volle breedte van het civiele recht.

Philip Fruytier voert al meer dan een decennium een brede civiele cassatiepraktijk en lokte verschillende belangrijke arresten uit op het gebied van onder meer het burgerlijk procesrecht, het algemeen vermogensrecht en het overheidsprivaatrecht. Daarnaast begeleidt hij al vele jaren procedures in hoger beroep ter voorbereiding op een eventueel cassatieberoep. Verder pleitte hij meermaals bij het Hof van Justitie van de EU. Philip gaat bij BarentsKrans samen met Jan-Paul Heering en Rieme-Jan Tjittes de cassatiepraktijk verder uitbouwen en versterken.

Philip: “BarentsKrans heeft een hoog aangeschreven cassatiepraktijk. Als cassatieadvocaat van de wederpartij was ik altijd al onder de indruk van de processtukken van de advocaten van BarentsKrans en de cliënten die zij bedienen. Ik ben dan ook zeer verheugd nu zelf tot het kantoor toe te treden. Als partner bij BarentsKrans krijg ik bovendien alle ruimte dit gerenommeerde team nog sterker in de markt te gaan zetten. Daar zie ik naar uit.”

De komst van Philip past in de strategie van BarentsKrans om te investeren in inhoudelijke groei. Jesse Zijlma, bestuursvoorzitter BarentsKrans: “Wij vinden het belangrijk cassatiewerk op hoog niveau te doen en zien de komst van Philip dan ook als een verdere impuls voor de kwaliteit die we onze cliënten bieden. Philip past bovendien goed bij ons kantoor: hij is niet alleen vakinhoudelijk erg goed, maar heeft ook zin om te ondernemen en beschikt over een goede dosis relativeringsvermogen.”

Philip was de afgelopen 12 jaar als cassatieadvocaat werkzaam bij Houthoff. Hij is sinds 2019 als buitenpromovendus verbonden aan de Radboud Universiteit Nijmegen. In 2021 hoopt hij te promoveren op zijn proefschrift over de inbedding van het besluitenaansprakelijkheidsrecht in het algemene civiele aansprakelijkheidsrecht. Verder maakt Philip sinds 2014 deel uit van de (kern)redactie van het Maandblad voor Vermogensrecht. Hij publiceert en doceert regelmatig op het gebied van onder meer het burgerlijk procesrecht, het algemeen vermogensrecht, het huurrecht en het overheidsprivaatrecht.