BarentsKrans opnieuw in Top Vastgoedjuristen PropertyNL

Meer artikelen over:Vastgoed

BarentsKrans behoort wederom tot de top Vastgoedjuristen van het jaar. PropertyNL, het grootste onafhankelijke researchcentrum voor vastgoed in Nederland, publiceert jaarlijks de grootste spelers op het gebied van de juridische dienstverlening binnen de vastgoedsector. Het vastgoedteam van BarentsKrans staat voor het achtste achtereenvolgende jaar in deze top.

PropertyNL schrijft over BarentsKrans:BarentsKrans heeft een brede vastgoedpraktijk. Het team van advocaten en notarissen werkt met name voor (institutionele) beleggers in en investment managers van vastgoed, woningcorporaties en projectontwikkelaars. Het kantoor heeft bijzondere expertise op het gebied van zorgvastgoed, duurzame energie, benzinestations en erfpachtlease.

BarentsKrans speelde recent als advocaat van IEF Capital een belangrijke rol bij de redding van V&D. Ook andere retailpartijen staat het kantoor bij met advies over onder meer omzethuren, doorstarts en het voorkomen van faillissementen.


Verdere ontwikkelingen in de vastgoedmarkt die BarentsKrans signaleert zijn het aangaan van ESCO-overeenkomsten, waarbij de energievoorziening van gebouwen wordt uitbesteed aan gespecialiseerde ondernemingen. Daarnaast adviseert BarentsKrans woningcorporaties momenteel veelvuldig over de herziening van de Woningwet en de juridische vraagstukken en mogelijkheden die daarbij komen kijken. Overigens is het overduidelijk dat de vastgoedmarkt in zijn geheel aantrekt; voor cliënten als Amvest, Aegon, Reshape Properties en IEF Capital neemt het aantal door BarentsKrans te begeleiden aan- en verkooptransacties toe.

Lees meer op PropertyNL.com (inlog vereist)