Ingrid Reimert
1 juli 2024
Leestijd: 2 minuten

BarentsKrans benoemt Ingrid Reimert tot partner

Advocaat Ingrid Reimert is per 1 juli 2024 benoemd tot partner bij BarentsKrans. Ingrid is sinds 2009 werkzaam bij BarentsKrans en is gespecialiseerd in het commerciële huurrecht. Met de benoeming van Ingrid verstevigt BarentsKrans haar vastgoedpraktijk.

Jesse Zijlma, managing partner bij BarentsKrans: “In Ingrid vinden we niet alleen een uitzonderlijk bekwame advocaat, maar ook een dynamische teamspeler die zowel motiveert en inspireert. Daarnaast geeft haar benoeming een impuls aan de wens van BarentsKrans om de vastgoedpraktijk verder uit te bouwen.”

Ingrid adviseert nationale en internationale cliënten en staat hen bij in onderhandelingen over onder meer intentie-, huur-, koop- en beëindigingsovereenkomsten. Zij combineert juridische kennis en kennis van de markt waarin haar cliënten opereren, met een pragmatische aanpak die aansluit op hun bedrijfsvoering en wensen.

Ook procedeert zij regelmatig bij diverse instanties, onder meer over huurbeëindigingen, huurprijsaanpassingen, herontwikkelingen en over precontractuele aansprakelijkheid. Zo speelde Ingrid een grote rol bij de prejudiciële procedure bij de Hoge Raad over huurkortingen gedurende de coronaperiode.

Retail

Binnen haar praktijk heeft Ingrid een sterke focus op de retailsector. Het retailteam van BarentsKrans, onder leiding van Ingrid, wordt aanbevolen in de Legal 500 binnen de industry focus retail.

Ingrid is tevens auteur van de Groene Serie Huurrecht, publiceert regelmatig op het gebied van huurrecht en geeft ook cursussen op dit vlak.