BarentsKrans begeleidt Synchroon en J.P. van Eesteren bij verkoop van 168 woningen in Breda

Synchroon en J.P. van Eesteren verkopen 168 nieuwbouwappartementen in Breda aan de van oorsprong Scandinavische woningverhuurder Heimstaden. Synchroon en J.P. van Eesteren, beide een dochteronderneming van TBI Holdings, ontwikkelen de woningen als onderdeel van het 5TRACKS project dat vlakbij Breda Centraal Station verrijst. De bouw start naar verwachting in de tweede helft van 2021, met oplevering gepland voor eind 2023.

De 168 vrijesectorwoningen krijgen allemaal energielabel A en hebben een gemiddelde oppervlakte van 82 vierkante meter. Het complex waarin de appartementen worden gevestigd, wordt voorzien van zonnepanelen en verwarmd en gekoeld met een warmte- en koudeopslaginstallatie (wko).

Transformatie van Bredase spoorzone

5TRACKS is onderdeel van de transformatie van de Bredase spoorzone: CrossMark Breda. Het project bestaat in totaal uit drie gebouwen en een parkeergarage. Behalve de 168 woningen van Heimstaden, die in twee van de gebouwen worden gerealiseerd, bestaat 5TRACKS na oplevering uit 15.500 m2 hoogwaardige kantoorruimte en een hotel met 174 kamers, dat eerder dit jaar aan Commerz Real werd verkocht. Op straatniveau is er ruimte voor winkels, horeca en een gym. Op de parkeergarage komt een stadspark met veel groen waar mensen kunnen ontspannen en elkaar kunnen ontmoeten.

Nicole Soliana en Lisa van Dolen waren betrokken bij deze transactie.