BarentsKrans begeleidt Amvest bij overname woningfonds UFCV

De Utrechtse Fondsen Vastgoed CV (UFCV) heeft haar gewilde Nederlandse woningportefeuille op 1 juli 2019 ondergebracht bij het Amvest Residential Core Fund (ARC Fund). Amvest verwerft hiermee 1.352 woningen, verdeeld over een aantal economisch sterke regio’s. In ruil voor de portefeuille krijgen de vijf Nederlandse pensioenfondsen achter de UFCV participaties in het ARC Fund. Hiermee komt het aantal investeerders van het ARC Fund op 24 te staan.

Team BarentsKrans

Amvest werd juridisch (vastgoed en corporate) bijgestaan door een team onder leiding van notaris Jeffrey Koenecke, tot welk team ook behoorden notaris Robert-Jan Zwaan, kandidaat-notarissen Leonoor Lieben en Iris Smit en advocaten Ingrid Reimert en Leon ‘t Mannetje.

Amvest werd voorts bijgestaan door Jones Day (juridisch adviseur fondsen) en PwC (fiscaal adviseur).

UFCV werd bijgestaan door Houthoff (juridisch en fiscaal adviseur) en Capital Value (verkoopadviseur). Achmea Investment Management, Finance Ideas en Kempen Capital Management waren betrokken als adviseurs namens de pensioenfondsen. Syntrus Achmea Real Estate & Finance werd bijgestaan door NautaDutilh (juridisch adviseur).

Een goede match

De portefeuille van UFCV bestaat voornamelijk uit vrije sector huurwoningen in het middensegment. Het gaat om 23 wooncomplexen die hoofdzakelijk in de economisch sterke regio’s van Nederland liggen. Voorbeelden zijn het Wateringse Veld in Den Haag, Leidsche Rijn in Utrecht en de KAN-regio. Het ARC Fund is een fonds met ongeveer 8.700 vergelijkbare jonge eengezinswoningen en appartementen, ook in vrije sector huurwoningen in het middensegment.

Kwalitatief hoogwaardige woningen

Het komt niet vaak voor dat een Nederlandse portefeuille van deze kwaliteit op de markt komt. Voor het ARC Fund is de UFCV-portefeuille een directe versterking. De woningen zijn kwalitatief hoogwaardig en voldoen aan onze hoge eisen op het gebied van duurzaamheid en bereikbaar voor een brede doelgroep. Bovendien is de acquisitie helemaal in lijn met onze meest recente strategische update. Hierbij richten we ons niet alleen op woningen in stadskernen van de vier grote steden, maar verleggen we onze aandacht eveneens steeds meer naar de gebieden eromheen.” – Wim Wensing, Chief Investment Officer Amvest.

Meer artikelen over:Vastgoed