BarentsKrans adviseert Gemeente Delft bij verkoop voormalig stadskantoor

Het college van Delft heeft het voormalige stadskantoor aan de Phoenixstraat 16 in Delft verkocht aan de Belgische vastgoedspeler Xior Student Housing N.V. De koper is gespecialiseerd in studentenhuisvesting in België en Nederland en zal het gebouw transformeren tot circa 100 zelfstandige units voor (inter)nationale studenten. Het gebouw aan de Phoenixstraat is beschikbaar gekomen voor de verkoop door de verhuizing van de gemeentelijke organisatie naar het nieuwe stadskantoor bij het station.

Phoenixstraat 16

Het gebouw heeft een totale oppervlakte van circa 3.400 m², verdeeld over 5 verdiepingen. Phoenixstraat 16 ligt aan de rand van het centrum in Delft, dichtbij de Markt en op loopafstand van het station. Het object is in 1986 gebouwd en ontworpen door Jo Coenen. Het wordt getypeerd door de postmodernistische architectuur en de ronde ‘trommel’ als opbouw. Door de herinrichting van de openbare ruimte in het gebied – met als doelstelling het een prettiger woon- en werkgebied te maken – wordt de Phoenixstraat een levendige boulevard met veel groen.

Gemeente Delft en BarentsKrans

Toegevoegd notaris Jeffrey Koenecke en kandidaat-notaris Iris Smit van BarentsKrans traden op als juridisch adviseur van de gemeente.