Wij snappen dat na de volgende generatie er nog een komt

Private Wealth & Family Owned Businesses

In onze praktijk merken wij dat vermogende particulieren en familiebedrijven vaak streven naar continuïteit: opgebouwd (familie)vermogen dient in stand te worden gehouden en te worden overgedragen aan volgende generaties. Het waarborgen van continuïteit vereist een duidelijke strategie en een strakke regie aangezien – naast de juridische en fiscale wetgeving – familieverhoudingen en emoties een grote rol kunnen spelen bij de structurering en bescherming van vermogen en familiebedrijven.

Onze gespecialiseerde en ervaren (kandidaat-)notarissen voorzien u graag van persoonlijk advies op het snijvlak van het ondernemingsrecht en het personen- en familierecht, zowel nationaal als internationaal en in nauwe samenwerking met gelieerde gespecialiseerde fiscalisten. Wij adviseren u graag als trusted advisor ten aanzien van:

  • (her)structurering van familiebedrijven;
  • structurering van vermogensopvolging en/of bedrijfsopvolging (estate planning en business planning);
  • vermogensbescherming en privacy;
  • schenking van vermogen; en
  • het opzetten en beheren van familiestichtingen en goede doelen stichtingen (ANBI).

Wilt u meer lezen over estate planning? Onze specialisten schreven de blogreeks ‘Estate planning en verouderde notariële akten: signaleringen en aandachtspunten‘, waarin zij belangrijke kwesties bij notariële akten als huwelijkse voorwaarden, samenlevingscontracten en testamenten bespreken.