IT litigation

ICT speelt een cruciale rol in het succes van organisaties. ICT is voor ondernemingen onlosmakelijk verbonden met strategie, bedrijfsvoering en medewerkers. De creatie van innovatieve ICT-toepassingen, onder meer op het gebied van mobiele telecommunicatie, heeft een belangrijke impact op de hedendaagse maatschappij. Het is van groot belang dat vernieuwende ondernemingen kunnen voorkomen dat hun innovaties door derden zonder hun toestemming worden gebruikt. Het is dan ook belangrijk om de functionaliteit van soft- en hardware, de look & feel van een website websites en online gebruikte onderscheidenstekens zoals domeinnamen effectief te beschermen en in geval van inbreuk op te treden.

Om ICT binnen een organisatie goed te laten functioneren, wordt daarbij steeds vaker gekozen voor oplossingen die niet meer lokaal worden geïmplementeerd, maar waarbij applicaties en data extern, in de cloud, worden opgeslagen. Ook vergaring en verwerking van data en communicatie tussen mensen vinden steeds meer online plaats. ICT verwordt van een product steeds meer tot een dienst. Daarbij is het voor zowel leveranciers, afnemers en alle andere betrokkenen, een uitdaging om alleen al de juiste balans te treffen tussen gestandaardiseerde oplossingen, die niet altijd goed zijn toegesneden op de wensen van de klant, en kostbare maatwerkoplossingen. Verschillen van inzicht zijn eerder regel dan uitzondering. Conflicten met verstrekkende gevolgen liggen vaak op de loer.

Onze IT litigation advocaten zijn vertrouwd met al deze ICT-gerelateerde uitdagingen waarvoor organisaties zich gesteld zien. Zij beschikken over ruime ervaring, niet alleen met de beslechting van geschillen, maar ook met de implementatie van ICT-oplossingen en het adviseren en onderhandelen over ICT-contracten. Onze cli├źnten zijn ICT-dienstverleners, social-mediabedrijven, hostingproviders, exploitanten van (online) games en bestuurders van ICT-bedrijven, als professionele ICT-gebruikers, zoals (grote) bedrijven, scholen en overheids- en zorginstellingen.

Onze specialisten