Financieel recht

De praktijkgroep financieel recht van BarentsKrans is al jaren een pionier op dit gebied en heeft een uitstekende reputatie opgebouwd. Het team bestaat uit  advocaten die specialist zijn in het procederen en adviseren op het gebied van financieel recht. Cliënten zijn onder meer investeerders, particuliere beleggers, beleggingsondernemingen, financiële dienstverleners, beleggingsinstellingen, fondsbeheerders en uitgevende instellingen.

Bijzondere expertises van onze advocaten financieel recht:

Financial litigation

Onze advocaten procederen over onder meer financiële producten, kredietverlening, vermogensbeheer, beleggingsadvies, execution only, derivatenhandel, aansprakelijkheid van toezichthouders, zorgplicht en misleidende prospectussen. Daarnaast staan wij financiële ondernemingen en -dienstverleners bij in het kader van handhaving door AFM en DNB. Samen met u  analyseren wij uw juridische positie, bepalen wij de beste processtrategie, voeren wij onderhandelingen en treden wij op als uw advocaat in procedures bij gerechtelijke instanties en klachtinstituten zoals het KiFiD. Lees meer over financial litigation.

Financieel toezicht

Ons team adviseert en begeleidt financiële ondernemingen op het gebied van de steeds ingrijpendere financiële toezichtwetgeving. Zoals (gedrags)toezicht en handhaving door AFM en DNB, vergunningaanvragen, uitgifte en aanbieding van effecten, de opzet van fondsen en het toetsen van verplichte documentatie. Hierbij biedt de binnen ons team aanwezige financieel-economische kennis toegevoegde waarde. Lees meer over Financieel toezicht.

Mass litigation

Onze advocaten hebben een bijzondere expertise op het gebied van collectieve acties. Zowel zelfstandig als in samenwerking met procesfinanciers of collectieve belangenbehartigers. Al in de jaren tachtig voerden we één van de eerste Nederlandse collectieve acties op dit gebied, CoopAg / ABN Amro. Daarna volgden onder meer zaken voor Beleggingsclub D’anwas, Stichting Via.Claim, de stichtingen ObliDAF en DupDAF, Stichting Volendam, de Stichtingen Leaseverlies en Eegalease (aandelenlease) en de Stichting Verliespolis (woekerpolissen). Lees meer over mass litigation.

Onze specialisten