EU & Mededinging - BarentsKrans

EU & Mededinging

Het aanbestedingsrecht is bedoeld om iedere ondernemer een eerlijke kans te geven om mee te dingen naar een overheidsopdracht. Concurrentie staat dan ook centraal bij aanbestedingen. Onze advocaten zijn eveneens gespecialiseerd in het aanbestedingsrecht en kunnen u als aanbestedende dienst of inschrijver voor, tijdens en na de procedure adviseren. Voldoet uw bestek wel aan de aanbestedingsregels, zoals het transparantie- en gelijkheidsbeginsel? Stelt u de juiste vragen in het kader van een nota van inlichtingen? Wat kunt u doen als u – ten onrechte – een aanbesteding hebt verloren? Het aanbestedingsrecht vereist snelheid en precisie en daarvoor bent u bij ons aan het juiste adres.

Maar ook het handelen van overheden is begrensd, bijvoorbeeld door de Wet Markt & Overheid en het staatssteunrecht. Op grond van het staatssteunrecht mogen overheden niet zomaar ondernemingen selectief financieel steunen en de Wet Markt & Overheid zet de grenzen voor het handelen van de overheid op een markt. Ook deze rechtsgebieden maken onderdeel uit van de expertise van onze advocaten. Wanneer is sprake van staatssteun? Moet de steun worden gemeld bij de Europese Commissie of is sprake van een (groeps)vrijstelling? En hoe om te gaan met de melding zelf of met onrechtmatige steun die wordt teruggevorderd?

“The lawyers are pragmatic in handling the case, always on standby so they respond quickly if we have questions, and can really touch on the topics that are important to us.”

Chambers Europe, 2024

“There is extensive knowledge and experience within one office, which is accessible for clients.”

Legal 500, 2024