EU & Mededinging - BarentsKrans

EU & Mededinging

Het aanbestedingsrecht is bedoeld om iedere ondernemer een eerlijke kans te geven om mee te dingen naar een overheidsopdracht. Concurrentie staat dan ook centraal bij aanbestedingen. Onze advocaten zijn eveneens gespecialiseerd in het aanbestedingsrecht en kunnen u als aanbestedende dienst of inschrijver voor, tijdens en na de procedure adviseren. Voldoet uw bestek wel aan de aanbestedingsregels, zoals het transparantie- en gelijkheidsbeginsel? Stelt u de juiste vragen in het kader van een nota van inlichtingen? Wat kunt u doen als u – ten onrechte – een aanbesteding hebt verloren? Het aanbestedingsrecht vereist snelheid en precisie en daarvoor bent u bij ons aan het juiste adres.

Maar ook het handelen van overheden is begrensd, bijvoorbeeld door de Wet Markt & Overheid en het staatssteunrecht. Op grond van het staatssteunrecht mogen overheden niet zomaar ondernemingen selectief financieel steunen en de Wet Markt & Overheid zet de grenzen voor het handelen van de overheid op een markt. Ook deze rechtsgebieden maken onderdeel uit van de expertise van onze advocaten. Wanneer is sprake van staatssteun? Moet de steun worden gemeld bij de Europese Commissie of is sprake van een (groeps)vrijstelling? En hoe om te gaan met de melding zelf of met onrechtmatige steun die wordt teruggevorderd?

“Preeminent competition damages litigation group works in a very tight and seamless manner. Every team member has considerable individual merit and experience.”

Legal 500, 2022

A client praises the firm’s “handling of competition litigation cases”

Chambers Europe, 2022

“An experienced, professional and hands-on practice with good understanding of our business.”

Legal 500, 2021

“The firm’s user-friendly manner is remarked upon by clients, one calling it ‘very approachable and displaying a great knowledge of our business operations’.”

Chambers Europe, 2021