Aan de slag met de Verordening Gegevensbescherming

Datum 11 oktober 2016 - 16.00 uur tot 19.30 uur
Locatie BarentsKrans, Lange Voorhout 3, Den Haag

Het aftellen naar 25 mei 2018 is begonnen: de datum waarop de Algemene Verordening Gegevensbescherming van toepassing wordt. De verordening vervangt de Wet bescherming persoonsgegevens.

Los van het feit dat de maatregelen om op 25 mei 2018 aan de regels te voldoen veel tijd kosten, is het om meer redenen van belang nu al op de verordening te anticiperen. Zo verliezen toestemmingen om gegevens te verwerken bijvoorbeeld hun geldigheid als ze niet aan de aangescherpte eisen van de verordening voldoen. Om uw gegevens te blijven gebruiken is het verstandig nu al toestemming te vragen op de manier die de Verordening voorschrijft.

Hoe zorgt u ervoor dat uw organisatie aansluit bij de verordening en voldoet aan de gestelde eisen? In een praktisch seminar gaat Jan Baas in op de stappen die u moet nemen om uw organisatie met de verordening in overeenstemming te brengen.

Jan Baas is als advocaat en partner verbonden aan BarentsKrans en gespecialiseerd in het privacyrecht en bescherming van persoonsgegevens. Naast advocaat is Jan een veelgevraagd docent op het gebied van het privacyrecht en publiceert hij geregeld over dit onderwerp.

Doelgroep

Dit seminar is bestemd voor:

  • bedrijfsjuristen;
  • in-house advocaten;
  • compliance officers en privacy officers en
  • andere professionals die met dit onderwerp in aanraking komen.

Voor het bijwonen van dit seminar kunt u zich PO-punten toekennen.

Programma

16:00 uur Ontvangst16.15 uur Inleiding op de Verordening Gegevensbescherming. Wat verandert er en wat betekent dat voor uw organisatie? Een doelgerichte aanpak om aan de Verordening Gegevensbescherming te voldoen. 17.15 uur Pauze17.30 uur Onder de loep: de inventarisatie- en documentatieverplichting (met Bas Oostveen van PrivacyPerfect). Afsluitend: stappenplan en agenda tot 25 mei 201818.30 uur Borrel

Inschrijven of meer weten

Dit seminar heeft al plaatsgevonden. Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze seminars? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief of houd onze evenementenpagina in de gaten.