Seminar: Blockchain en Smart Contracts in de praktijk

Datum 26 juni 2018 - 15:30 tot 19:00
Locatie BarentsKrans, Lange Voorhout 3, 2514 EA Den Haag

De opkomst van Blockchain wordt vergeleken met die van internet. Het gebruik van blockchain belooft bedrijven efficiëntere processen, betrouwbaarheid en transparantie. Het is dus niet verrassend dat blockchain al enige tijd een ‘hot topic’ is. Met name de financiële en de vastgoedsector zijn momenteel bezig te bekijken hoe blockchain toegepast kan worden om geld en tijd te besparen.

Over de theorie van blockchain is inmiddels al veel geschreven, maar op welke wijze de blockchaintechnologie kan worden toegepast in de praktijk en welke invloed het zou kunnen hebben op het businessmodel, is voor vele ondernemingen niet altijd even duidelijk. Om die reden organiseert BarentsKrans op dinsdag 26 juni a.s. in Den Haag het seminar ‘Blockchain en Smart Contracts in de praktijk’. Tijdens deze bijeenkomst wordt antwoord gegeven op enkele van de vele vragen omtrent blockchain.

Het blockchain-team van BarentsKrans

William Schonewille en Gidget Brugman, die beiden deel uitmaken van het blockchainteam van BarentsKrans, gaan in op blockchain en smart contracts in de praktijk. Hierbij beantwoorden zij onder andere de volgende vragen:

  • Hoe werkt blockchain en wanneer kan deze technologie ingezet worden?
  • Welke nieuwe bedrijfsmodellen worden mogelijk gemaakt met blockchain?
  • Welke risico’s zijn er verbonden aan het gebruik van blockchain en smart contracts?
  • Welke misverstanden bestaan er over smart contracts?
  • Hoe stel ik smart contracts op?
  • Hoe wordt een Initial Coin Offering juridisch geduid?

Sprekers

William Schonewille is als advocaat en partner verbonden aan BarentsKrans en is specialist op het gebied van (complexe) financiële geschillen. William staat zijn cliënten zowel op individuele basis als in collectieve acties bij. Hij is befaamd om zijn high-profile class action-rechtszaken.

Gidget Brugman, ook verbonden aan BarentsKrans als advocaat en partner, adviseert ondernemingen over de Wet op het financieel toezicht in brede zin. Zij heeft speciale expertise op het gebied van crowdfunding, kredietunies en peer-to-peer lending.

Programma

15:30 uur Ontvangst op het kantoor van BarentsKrans
16:00 uur William Schonewille: Blockchain in de praktijk
16:45 uur Pauze
17:00 uur Gidget Brugman: Smart contracts nader beschouwd
17:45 uur Vragen en discussie
18:00 uur Borrel
19:00 uur Einde borrel

Inschrijven

U kunt zich inschrijven voor dit seminar door een e-mail te sturen naar seminar@barentskrans.nl met vermelding van uw naam, bedrijfsnaam en telefoonnummer. Of gebruik het inschrijfformulier onderaan deze pagina.

[ninja_forms id=12]