Masterclass earn-out regelingen in de praktijk

Datum 28 november 2019 - 15:30 tot 19:00
Locatie BarentsKrans, Lange Voorhout 3, 2514 EA Den Haag

U kunt zich helaas niet meer aanmelden. De inschrijving is gesloten.

Tegenwoordig wordt in circa 42% van de deals een vorm van een earn-out opgenomen in de koopovereenkomst. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat earn-outs, samen met completion accounts, na de transactie tot de meeste geschillen over een koopovereenkomst leiden. Normaliter biedt het gebruik van een earn-out beide partijen de mogelijkheid om na de deal de koopprijs aan te passen en te valideren. Maar worden de earn-outs dan wel altijd juist gebruikt en geformuleerd in de praktijk? En welke valkuilen schuilen er bij het opnemen van een earn-out regeling in de koopovereenkomst?

Deze en andere vragen staan centraal tijdens de masterclass ‘Earn-out regelingen in de praktijk’ op donderdag 28 november aanstaande. De masterclass neemt de regeling vanuit een financieel, fiscaal en juridisch perspectief onder de loep.

Workshops

Tijdens de masterclass zullen de fusie- en overnamespecialisten van Grant Thornton en BarentsKrans hun ervaringen en expertise omtrent earn-outs met u delen tijdens drie interactieve workshops:

  • Financieel, door Wilfred van der Lee, Grant Thornton
    Welke beweegredenen hebben partijen doorgaans voor een earn-out en wat heeft dit voor gevolgen voor het succes van de earn-out? Afwegingen, valkuilen, en meer best practices van earn-outs.
  • Fiscaal, door Niels Dekker en Jurgen van Hattum, Grant Thornton
    Wanneer wordt een earn-out beschouwd als loon in plaats van koopprijs? Oftewel: welke fiscale risico’s zijn verbonden aan een earn-out en hoe kun je de risico’s het beste afdekken?
  • Juridisch, door Michiel Martin, BarentsKrans
    Wat zijn de inspanningsverplichtingen van de koper in het licht van een afgesproken earn-out regeling en in hoeverre kan dit afgedwongen worden?

Doelgroep

Deze masterclass is geschikt voor professionals werkzaam in private equity of corporate finance. Daarnaast is de masterclass interessant voor bedrijfsjuristen bij grote ondernemingen die in hun dagelijkse praktijk geregeld te maken hebben met earn-out regelingen.

Aanmelden

U kunt zich helaas niet meer aanmelden. De inschrijving is gesloten.

Programma

15:30 Ontvangst bij BarentsKrans
16:00 Welkomstwoord Michiel Martin, partner BarentsKrans
16:20 Workshopronde 1
16:45 Workshopronde 2
17:10 Workshopronde 3
17:35 Gemeenschappelijke afsluiting (wrap-up en Q&A)
18:00 Netwerkborrel

In samenwerking met

Logo Grant Thornton