Innovatie en financieel toezicht: moeizaam huwelijk of match made in heaven?

Datum 25 januari 2018 - 15:30 uur tot 19:00 uur
Locatie BarentsKrans, Lange Voorhout 3, Den Haag

Financiële ondernemingen zijn voortdurend aan het innoveren om in de markt te blijven en nieuwe kansen te creëren. AFM en DNB spelen hierop in met bijvoorbeeld het instellen van de InnovationHub. Ook passen zij hun toezichtaanpak aan om aansluiting te houden bij de veranderde werkelijkheid. Het is voor financiële ondernemingen echter niet steeds duidelijk wat zij van de toezichthouder kunnen verwachten.

Tijdens dit seminar gaan Gidget Brugman en Oswald Jansen in op de spanning tussen innovatie en rechtszekerheid en op de toezichtaanpak van de toezichthouders in de financiële sector. Zij bespreken daarbij onder andere de volgende vragen:

  • Is er een (juridisch) proces strategisch het meest optimaal bij het ontwikkelen van een innovatief product?
  • In hoeverre moet ik de toezichthouder benaderen met een innovatieve ontwikkeling?
  • Hoe kan ik zekerheid verkrijgen dat het nieuwe product compliant is?
  • Hoe kan ik voorkomen dat bedrijfsvertrouwelijke informatie op straat komt te liggen?
  • Hoe kan ik handhavende maatregelen voorkomen of de impact daarvan vooraf zo klein mogelijk houden?

Sprekers

Gidget Brugman is als advocaat en partner verbonden aan BarentsKrans. Gidget adviseert op het gebied van financieel toezicht en compliance (Wet op het financieel toezicht). Zij focust zich op kredietaanbieders (financiële dienstverleners), beleggingsdienstverlening (MIFID), beleggingsinstellingen (AIFMD, UCITS) en uitgevende instellingen. Gidget adviseert ondernemingen regelmatig bij het ontwikkelen van nieuwe financiële producten en diensten.

Oswald Jansen is als advocaat en partner verbonden aan Resolución. Oswald adviseert op het gebied van het financieel toezicht (Wet op het financieel toezicht) en de bestuursrechtelijke bevoegdheden van de toezichthouders. Naast advocaat is Oswald hoogleraar Europees bestuursrecht en openbaar bestuur aan de Universiteit van Maastricht en docent/examinator AFM Incompany Grotius Opleiding Financieel Recht.

Doelgroep

Dit seminar is bestemd voor bedrijfsjuristen, in-house advocaten, compliance officers, CFO’s en andere geïnteresseerden van financiële ondernemingen.

Voor het bijwonen van dit seminar kunt u zich PO-punten toekennen.

Programma

15:30 uur Ontvangst op het kantoor van BarentsKrans
16:00 uur Oswald Jansen: Rechtszekerheid bij de vernieuwde toezichtaanpak?
16:45 uur Pauze
17:00 uur Gidget Brugman: Innovatie, regelgeving en toezicht in de praktijk
17:45 uur Vragen en discussie
18:00 uur Netwerkborrel

Inschrijven of meer weten?

Heeft u interesse om deze masterclass bij te wonen? Voor meer informatie of om u aan te melden kunt u een mail sturen naar seminar@barentskrans.nl. U kunt ook het inschrijfformulier onder aan deze pagina invullen.

Inschrijven masterclass

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.