Hoe maak ik mijn webwinkel ACM-proof?

Datum 26 januari 2017 - 15.30 tot 19.00
Locatie BarentsKrans, Lange Voorhout 3, Den Haag

Eind oktober heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) vijf webwinkels beboet voor het overtreden van de regels voor terugbetaling bij annulering van bestellingen. Een maand daarvoor legde ACM voor het eerst dergelijke boetes op aan een webshop. Hier ging het om maar liefst EUR 500.000, waarbij de twee directeuren van de webwinkel ieder voor EUR 125.000 hoofdelijk aansprakelijk zijn. De ACM heeft al aangekondigd nog meer bedrijven te zullen beboeten.

Reden voor BarentsKrans om een seminar over dit onderwerp te organiseren. Tijdens dit seminar lichten Annelies van der Ploeg en Ingrid Reimert, specialisten op het gebied van consumenten- en contractenrecht, toe hoe uw webwinkel aan de geldende informatieplichten en regels bij annulering voldoet, zodat boetes worden voorkomen.

Onderwerpen die in elk geval aan de orde komen, zijn:

  • Welke informatieplichten gelden er voor webwinkels?
  • Wat moet een webwinkel doen als een consument zijn aankoop annuleert en wanneer?
  • Voorbeelden uit de praktijk.

Doelgroep

Dit seminar is bestemd voor alle bedrijven die op een website producten en/of diensten aan consumenten aanbieden.

Programma

15:30 uur Ontvangst op het kantoor van BarentsKrans16:00 uur Wettelijke eisen voor webshops: de belangrijkste punten op een rij16:45 uur Pauze17:00 uur Praktische stappen om uw webshop ACM-proof te maken17:45 uur Vragen en discussie18:00 uur Borrel19:00 uur Einde borrel

Inschrijven of meer weten

Heeft u interesse om dit seminar bij te wonen? Voor meer informatie of aanmelden kunt u een mail sturen aan seminar@barentskrans.nl. U kunt ook het inschrijfformulier onderaan deze pagina invullen.

[ninja_form id=12]