Actualiteiten gebiedsontwikkeling

Datum 14 november 2017 - 15:00 uur tot 19:00 uur
Locatie BarentsKrans, Lange Voorhout 3, 2514 EA , DEN HAAG

Met het aantrekken van de economie, neemt ook het aantal gebiedsontwikkelingsprojecten toe. Geschikte bouwgrond wordt steeds schaarser en daarom moet er meer binnenstedelijk worden ontwikkeld. Deze schaarste leidt ook tot meer concurrentiedruk en daarmee tot complexere onderhandelingen tussen de betrokken partijen. Tijdens het seminar ‘actualiteiten gebiedsontwikkeling’ wordt u bijgepraat over de actuele ontwikkelingen en over de mogelijkheden die partijen hebben.

N.B. Het seminar van 14 november 2017 gaat helaas niet door. In 2018 willen we het seminar opnieuw organiseren. Wilt u op de hoogte gehouden worden van de aankomende seminars? Schrijf u dan onderaan deze pagina in voor onze nieuwsbrief.

Sprekers

Vastgoedadvocaat Joost Huijgen treedt op als inleider en zal aandacht besteden aan de civielrechtelijke aspecten van het contracteren met overheden, zoals bij gronduitgifte en bij anterieure overeenkomsten, mede aan de hand van een aantal recente cases uit de jurisprudentie.

Daarna bespreekt staatssteunspecialist Gijs van Midden recente ontwikkelingen op het gebied van staatssteun. Bij onderhandelingen tussen gebiedsontwikkelaars, bouwondernemingen en overheden leiden de staatssteunregels geregeld tot discussie. Niet alleen concurrenten weten de staatssteunregels te vinden, ook overheden beroepen zich er vaker op. Gijs gaat tijdens het seminar ook in op het belang voor ontwikkelaars om zich in dergelijke discussies goed te ‘wapenen’.

Ten slotte praat Joris Bax u bij over de belangrijkste ontwikkelingen voor aannemingsovereenkomsten.  Het uiteindelijke doel van gebieds- en/of locatieontwikkeling is de daadwerkelijke realisatie van bouwwerken en infrastructuur. Door al bij het opstellen van de aannemingsovereenkomst rekening te houden met de juridische implicaties van het bouwen, worden uitvoeringsproblemen zoals vertragende meerwerkdiscussies of uitloop van werkzaamheden voorkomen. Joris Bax is aanbestedingsrecht- en bouwrechtadvocaat bij BarentsKrans.

Programma ‘actualiteiten gebiedsontwikkeling’

15.00 uur  Ontvangst op kantoor BarentsKrans 15.30 uur Start inhoudelijk programma 18.00 uur Borrel

Doelgroep

Dit seminar is bedoeld voor project- en gebiedsontwikkelaars.

Meer weten?

Het seminar op 14 november 2017 gaat helaas niet door. In 2018 willen we het seminar opnieuw organiseren. Wilt u op de hoogte gehouden worden van de aankomende seminars? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

 

[ninja_form id=5]