ARC
20 oktober 2022
Leestijd: 1 minuten

BarentsKrans begeleidt het Zweedse ARC bij entree in de Benelux

Het Zweedse ARC, een multi-brand consultancy onderneming, heeft het Nederlandse design bureau Fabrique en digital agency Q42 overgenomen. BarentsKrans heeft ARC geassisteerd bij beide transacties, die de eerste stappen van ARC in de Benelux markeren.

Het Zweedse ARC combineert multi-brand consultancy expertise in communicatie, innovatie, branding, design, tech en marketing en is hard gegroeid in Scandinavië tot een onderneming met meer dan 1.000+ professionals.

“We are happy to bring them into the group, this brings our services even closer to our customers in the rest of Europe” zegt Mattias Olofsson, CEO van ARC. Met de overnames geeft ARC invulling aan de ambitie om de lat voor innovatie nóg hoger te leggen en groeit de onderneming uit tot een groep van 14 agencies en 1.200+ professionals.

De overnames van 100% van de aandelen in Fabrique en Q42 is begeleid door een team van BarentsKrans, bestaande uit onder andere Rhamsey Croes, Lisanne Vissers, Robert-Jan Zwaan, Anne Monique Huijg, Elze van der Minne en Marieke Verschoor. In deze transacties werkten zij nauw en succesvol samen met het team van het Zweedse kantoor Hammarskiöld & Co.