BarentsKrans adviseert Zwanenberg bij fusie met Struik
23 maart 2020
Leestijd: 1 minuten

BarentsKrans adviseert Zwanenberg bij fusie met Struik

BarentsKrans heeft de Zwanenberg Food Group (Zwanenberg) geadviseerd bij de fusie met Struik Foods Europe B.V. (Struik). Hiermee ontstaat een voedingsmiddelenconcern met 1800 medewerkers en een jaaromzet van € 540 miljoen.

Zwanenberg is een voedingsmiddelenconcern met 1600 medewerkers en een omzet van circa € 420 miljoen (exclusief de omzet van Struik). Zwanenberg produceert vleesconserven, snacks, soepen, sauzen, gemaksmaaltijden en vegetarische producten. De onderneming exporteert vleesconserven (onder andere onder de merknaam ZWAN) naar meer dan honderd landen wereldwijd. In de Benelux is Zwanenberg vooral bekend van de merken Kips (leverworst, paté, vegetarische producten, vleeswaren) en Huls (droge worst). Zwanenberg heeft productielocaties in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Sinds 1950 produceert Struik (200 medewerkers, omzet € 120 miljoen) soepen, sauzen, knakworst en maaltijden. Het familiebedrijf voert merken als Struik (‘t Is Struik wat ik gebruik!’), Ye Olde Oak (knakworst en ham in het VK) en Sonnen Bassermann (soepen en maaltijden in Duitsland). Het bedrijf is gevestigd in Voorthuizen. Sinds 2016 is Struik in handen van Fratelli B.V., een beleggingsvennootschap van de familie Van Drie.