BarentsKrans Adviseert Fixami Bij Overname Verfwebwinkel
18 februari 2022
Leestijd: 2 minuten

BarentsKrans adviseert Fixami bij overname Verfwebwinkel

BarentsKrans heeft Fixami geadviseerd bij de overname van de aandelen in Verfwebwinkel.

Fixami is sinds 2007 actief in Nederland binnen de online gereedschaps- en do it yourself-branche onder de naam Gereedschapcentrum.nl en sinds 2016 in onder andere België, Frankrijk, Spanje en Duitsland onder de naam Fixami. Inmiddels is Fixami marktleider in Nederland en België voor alle soorten gereedschap en aanverwante producten, zowel professioneel als do it yourself gerelateerd.

Verfwebwinkel is in 1959 als familiebedrijf gestart en is actief op het gebied van online verkoop van en handel in verf, verf gerelateerde producten, (elektrisch) gereedschap en verfspuiten. In 2010 is de online winkel gestart en sindsdien uitgegroeid tot een van de grootste online verfwinkels in Nederland.

De overname is onderdeel van de groeistrategie van Fixami om middels categorie-uitbreidingen de leidende positie in de do it yourself-branche te vergroten. Verfwebwinkel is actief in Nederland en België en zal na de overname als nieuwe business unit binnen de Fixami groep een belangrijke bijdrage leveren aan de Nederlandse en verdere Europese expansie. Fixami is een portfolio company van private equity partij Foreman Capital.

Rhamsey Croes, Anne Monique Huijg, Jason van der Pol, Bart de Hek en David van Groen traden op als juridisch adviseurs bij deze transactie.