Tesorion neemt Compumatica over
5 maart 2021
Leestijd: 2 minuten

BarentsKrans adviseert Compumatica bij verkoop meerderheidsbelang aan Tesorion

BarentsKrans heeft de aandeelhouders van Compumatica geadviseerd bij de verkoop van een meerderheidsbelang aan Tesorion. De Nederlandse cybersecurityspecialisten Tesorion en Compumatica gaan de krachten bundelen om samen Nederland digitaal veiliger te maken. Door de samenwerking tussen deze twee 100% Nederlandse bedrijven, ontstaat er een sterke partij die een belangrijke bijdrage levert aan het beschermen van haar klanten tegen cyberdreigingen.

Compumatica is gevestigd in Uden, Den Haag en Würselen en is sinds 1991 actief op het gebied van cyber security. Zij biedt bedrijven en overheden een volwaardig portfolio van beveiligingsoplossingen op basis van de nieuwste technieken en expertise op het gebied van cryptografie. Middels de samenwerking met cybersecurityspecialist Tesorion wil Compumatica de door verworven toppositie verder uitbouwen.

Petra van Schayik, CEO Compumatica:

“In Tesorion hebben we een betrouwbare partner gevonden die ons in staat stelt om onze klanten een bredere dienstverlening te bieden. Daarnaast biedt de samenwerking de mogelijkheid om ons verder te positioneren binnen het OT-domein. Mede dankzij deze krachtenbundeling kunnen we die verder vorm gaan geven, zodat we nu gezamenlijk kunnen bouwen aan een schaalbaar ecosysteem.”

Michiel Martin, Anne Monique Huijg, Sam van der Weijden en Robert-Jan Roos adviseerden Compumatica bij deze transactie.