BarentsKrans Adviseert Bij De Investering Door ABP En Shell Ventures In Enie.nl
14 maart 2022
Leestijd: 2 minuten

BarentsKrans adviseert bij de investering door ABP en Shell Ventures in enie.nl

Ooit geïnspireerd geraakt door de klimaatdocumentaire An Inconvenient Truth hebben de broers Patrick en Milan van der Meulen enie.nl opgericht met de missie om zonne-energie voor iedereen beschikbaar te maken, en zo een positieve bijdrage te leveren aan het oplossen van het klimaatvraagstuk. BarentsKrans adviseerde ABP en Shell Ventures bij de investering in enie.nl. Met ABP en Shell Ventures zet enie.nl een volgende stap in de opmars van zonne-energie.

ABP draagt bij aan de financiering van de energietransitie in Nederland, onder andere via het ABP Nederlands Energietransitiefonds (ANET). Voor ABP is het duidelijk dat enie.nl een belangrijke rol gaat spelen in de verdere noodzakelijke groei van zonne-energie in Nederland en daarbuiten.

Jermaine Saaltink van Shell Ventures licht toe: “Shell wil een actieve rol spelen in het snel veranderende energielandschap, een reden voor ons om volop te investeren in innovatieve bedrijven van de toekomst. We zijn geïnteresseerd geraakt in enie.nl door haar snelle groei de afgelopen jaren, de voor de hand liggende combinatie van zon, energieopslag en elektrisch laden en de ambitie om dit de komende jaren internationaal uit te breiden in de consumenten en MKB-markt.”

Het team van BarentsKrans werd geleid door Thomas van Hövell en bestond uit Annemarie Janssens, Oscar Vranken, Bart de Hek, Sam van der Weiden, Corianne Netze-Ritsema en Allard van Duijn.

Lees meer over deze investering op enie.nl.