BarentsKrans adviseert Axion BioSystems bij de koop van CytoSMART
21 maart 2022
Leestijd: 2 minuten

BarentsKrans adviseert Axion BioSystems bij de koop van CytoSMART

Axion BioSystems, een toonaangevend bedrijf in life sciences-tools dat zich richt op geavanceerde live-cell-assaysystemen, heeft het in Nederland gevestigde CytoSMART Technologies overgenomen.  CytoSMART is een innovator op het gebied van kinetische live-cell imaging-analyse. Voor Axion betekent de overname een aanzienlijke uitbreiding op het gebied van stamcelonderzoek, immuno-oncologie, celgebaseerde therapieën en het ontdekken van geneesmiddelen. BarentsKrans adviseerde Axion bij deze koop.

“Sinds de oprichting van Axion BioSystems ligt onze focus op het ontwikkelen van gebruikersgerichte producten die wetenschappelijke ontdekkingen versnellen, met als specifiek doel het bouwen van innovatieve systemen die cellulaire activiteit monitoren zonder de onderliggende biologie te verstoren”, zegt Tom O’Brien, President & CEO van Axion BioSystems. “In CytoSMART hebben we een bedrijf gevonden met technologie die complementair is aan de onze, en een partner met hetzelfde fundamentele doel: klanten hoogwaardige instrumenten en krachtige software bieden die het onderzoek naar levende cellen en de ontwikkeling van celtherapie snel vooruit helpen. We verwelkomen het hele CytoSMART-team en we zijn verheugd om hun expertise aan die van ons toe te voegen.”

Het team van BarentsKrans bestond uit Harry Rek, Thomas van Hövell, Berend Westerveld, Bart de Hek, Sam van der Weiden, Corianne Netze-Ritsema, Allard van Duijn, Marleen van der Horst en Remco Bäcker. In deze deal werkte BarentsKrans samen met White & Case Stockholm.